Unga KRIS Stockholms föreläsningskampanj inför sommaren

uklogo

KAMPANJ
Ett skolbesök som räddar liv

Vi närmar oss sommaren och ledigheter med stormsteg vilket även innebär att vi närmar oss en period då unga människor ligger i riskzonen för att både dricka höghaltiga alkoholdrycker och testa andra droger.

Vanligtvis erbjuder vi heldagsföreläsningar för 15000:- eller halvdagar för 8000:- men nu i vår och innan sommarlovet tänker vi att vi vill nå ut till så många ungdomar som möjligt genom att göra skolbesök för endast halva priset. Alltså ett besök på 2 h för 4000:-.

Skol- klassbesöket kommer bestå utav en presentation av organisationen, en livshistoria av någon av våra föreläsare samt lite diskussion och info-snack om droger, våld och utanförskap. Om så önskas kan vi även göra ett längre besök och köra gruppövningar för att utmana elevernas värderingar och attityder kring ämnet.

Om föreläsningen/livshistorien:
Vi har valt att inte lägga allt för mycket fokus på droganvändande och kriminalitet, utan snarare att gå in mer på hur det har känts under resans gång rent känslomässigt. Ämnen som vi valt att fördjupa oss i är beroende, självkänsla/självförtroende och allt vad det innebär. Vi har kommit att tro att saker som missbruk, utövande av våld samt andra destruktiva självskadebeteenden är alla symptom på att något är ”fel”, och under föreläsningen är detta bara några av sakerna som vi lyfter.

Ps. Det vi inte satsar på unga idag kommer vi få betala dyrt för i framtiden.

Kommentarer inaktiverade.