Förbundsstämma 2015

Unga KRIS har årsmöte i Stockholm – möt unga eldsjälar för ett drogfritt liv
På lördag samlas femtio delegater från ett tiotal lokalföreningar till årsmöte i Unga KRIS. Unga KRIS arbetar för att minska missbruk och kriminalitet bland ungdomar. Arbetet bedrivs genom information, rådgivning och opinionsbildning till ungdomar mellan 13 och 25 år.

– Vi är stolta över att kunna samla så många aktiva från olika delar av landet. Tillsammans arbetar vi för ett drogfritt samhälle och för våra medlemmars utveckling till ansvarsfulla samhällsmedborgare, deras drogfrihet, sociala upprättelse, personliga utveckling och delaktighet i föreningslivet, säger Anders Eriksson förbundsordförande i Unga KRIS.

Unga KRIS är en del av den svenska ungdomsrörelsen. En ny rapport från LSU – Sveriges ungdomsorganisationer visar att en genomsnittlig ungdomsorganisation på tio år har fått sitt statsbidrag kapat med över 20 procent
– Med ett rimligt stöd skulle ungdomsrörelsen i än högre grad kunna berika unga människor, skapa kunskap och öka den demokratiska medvetenheten.

För oss i Unga KRIS skulle ett ökat stöd innebära en bredare och mer omfattande verksamhet. Vi skulle kunna hjälpa många fler unga som är på glid, säger Anders Eriksson.
Unga KRIS vill därför passa på att uppmärksamma kampanjen ‪#‎dubblastödet‬ och ställa sig bakom kravet på att regeringen i höstens budget måste visa att ungdomsrörelsen är en kraft som prioriteras. Läs gärna mer på www.dubblastödet.se

Press välkomnas till årsmötet. Kontakta Unga KRIS för anmälan.

Tid: Lördag 30 maj, 13.00 (sluttid ca 17.00)
Plats: Unga KRIS kansli, Partihandlarvägen, 120 44 Årsta
Kontakt angående årsmötet eller Unga KRIS verksamhet:
Anders Eriksson
Förbundsordförande, Unga KRIS
Tel: 0721-80 30 89
Mail: anders.eriksson@ungakris.se

Kontakt angående LSU:s rapport ”Ungdomsrörelsen i siffror” eller kampanjen #dubblastödet:
Alexandra Brundin Urisman
Pressansvarig, LSU – Sveriges ungdomsorganisationer
Tel: 0767-97 35 27
Mail: alexandra.brundin.urisman@lsu.se

Kommentarer inaktiverade.